Blog 11: Een lang gekoesterde droom…

Met het schaamrood op de kaken durf ik dan toch een nieuwe blog aan te kondigen, het was een heftige tijd waar we inmiddels het punt hebben bereikt dat we het gevoel hebben een marathon te hebben gelopen. Wat waren het zenuwslopende en uitputtende maanden vol onzekerheid. Gaat het resort door of niet en dat letterlijk wel een keer of 20. We zijn eind maart ‘begonnen’ met de onderhandelingen voor het resort en pas in september konden we eindelijk aan de slag, zo gaat dat nou eenmaal hier werd ons gezegd. We durven best te stellen dat, als we de afgelopen 8 jaar niet zo keihard hadden hoeven knokken, we de spreekwoordelijke handdoek allang in de ring hadden gegooid. Ik kan mij niet voorstellen dat menig investeerder deze misère door zou gaan, maar goed het licht gaat (meestal) nog aan hier op het eiland dus blijkbaar werkt het.

Op 23 augustus was het dan zover, we mochten eindelijk langskomen bij de notaris. Dat ging natuurlijk, jullie kennen ons, niet zonder slag of stoot. Alles leek in kannen en kruiken tot dat de bank ons vertelde dat ‘ze nog geen tijd hadden gehad om het geld over te maken’, gelukkig lag ons dossier er niet al een maand of 4 en lag de datum al een maand vast. Na enige woordenwisseling begrepen ze de ernst van de zaak en kon het opeens wel, tadaaaa! Zo gaat het steevast hier; het kan niet, onmogelijk en als je dan vriendelijk boos word (ja dat kan echt) kan het opeens wel. Erg vermoeiend en frustrerend, maar zoals onze lokale vrienden hier zeggen; welkom op Curaçao, wen er maar aan.

En dat wennen kost moeite, maar het gaat steeds beter. Waar ik in het begin iemand over de balie trok ben ik inmiddels zover dat ik alleen nog maar ga schreeuwen. Zo zie je, je kunt je woede echt wel leren beheersen. Nee gekkigheid, acceptatie is hier het magische toverwoord tot succes. Je hebt maar te accepteren dat dingen hier anders gaan en omslachtig. Het openen van een bankrekening bijvoorbeeld, in Nederland een formaliteit van 5 minuten, hier moest ik letterlijk 120 keer mijn handtekening zetten. En nu hoor ik jullie denken; 120 keer, Stephen kan ook lekker overdrijven. Met mijn hand op het hard kan ik zeggen; 120 keer! Wellicht waren het er nog wel meer want ik had er per ongeluk een aantal gezet met een zwarte pen dus die kreeg ik op herhaling.

Goed dan weer terug naar het resort want daar draait het momenteel natuurlijk om. Wat een heerlijk moment vol ontlading toen we over de drempel stapte, plons direct het zwembad in en ontpopte de champagne. Niet wetende dat we daarna zouden beginnen aan een marathon die zijn weerga niet kent wat inmiddels heeft geleid tot pijntjes op plekken waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. We hadden onszelf ruim 3 weken gegeven, totaal onrealistisch natuurlijk maar ‘wij zouden dat wel even doen’. Inmiddels zijn we een maand, 200 blauwe plekken, een zwaar gekneusde teen en een karrevracht scheldmomenten verder. Maar we mogen trots zijn want we zijn bijna op het punt dat we fase 1 hebben afgerond. Het was (natuurlijk) veel meer werk dan verwacht, maar het resultaat mag er wezen (zie de foto’s).

En onze eerste gasten zijn er, deze hadden al bij de oud eigenaren geboekt en verblijven 3 weken bij ons dus wij vonden dat we de moeite om ervoor te zorgen dat we voor hun aankomst klaar zouden zijn. Dat is grotendeels gelukt en hebben de gasten vooraf netjes op de hoogste gesteld dat we nog werken aan de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’.

De eindstand is nu, 1 appartement met uitzicht over Sint Joris is af, 3 suites zijn af, de tuin is aangepakt, er ligt een nieuw irrigatiesysteem, alle binnen- en buitenmeubels zijn vervangen, de algemene ruimte is gemoderniseerd, badkamers zijn gedaan en we hebben een verwarmde buitendouche. De komende weken gaan we nog hard aan het werk voor appartement 2 en daarna volgen begin volgend jaar appartement 3 én een wellness ruimte voor de vestiging van een schoonheidsspecialiste met massage mogelijkheid.

We hopen jullie natuurlijk allemaal te mogen begroeten in ons resort. De website staat inmiddels online (met nog wat kleine noodzakelijke updates die komen), booking.com is ready en we zijn te vinden op Google!

Liefs,

Patricia en Stephen

www.saintjoris.com

Deel dit artikel